מהי Escape Velocity?
מהירות בריחה היא המהירות שבה עצם חייב לנוע כדי להימלט מכוח הכבידה של כוכב לכת או גוף אחר. במקרה של כדור הארץ, מהירות הבריחה היא 11.2 קילומטרים לשנייה, או 25,000 מייל לשעה. כדי שחללית תעזוב את כדור הארץ, עליה להגיע למהירות זו.
כמה זמן לוקח להגיע למהירות מילוט?
הזמן שלוקח לחללית להגיע למהירות מילוט תלוי בסוג מערכת ההנעה שבה היא משתמשת. רקטות כימיות, שהן הסוג הנפוץ ביותר של מערכת ההנעה המשמשת לחללית, לוקחות בדרך כלל בין 8 ל-10 דקות להגיע למהירות מילוט. הסיבה לכך היא שרקטות כימיות צריכות לבנות דחף בהדרגה, וכמות הדחף שהן יכולות ליצור מוגבלת.
מאיצי טילים מוצקים
מאיצי רקטות מוצקים הם סוג של מערכת הנעה שניתן להשתמש בה כדי להעניק לחללית דחיפה נוספת של מהירות. מאיצים אלו משמשים בדרך כלל בשילוב עם רקטות כימיות, ויכולים להפחית את הזמן שלוקח להגיע למהירות מילוט עד לחצי.
הנעת יונים
הנעת יונים היא סוג של מערכת הנעה המשתמשת בשדות חשמליים ומגנטים כדי להאיץ יונים, או חלקיקים טעונים, ליצירת דחף. סוג זה של מערכת הנעה יעילה הרבה יותר מרקטות כימיות, ויכולה לצמצם את הזמן שלוקח להגיע למהירות מילוט למספר דקות בלבד.
הנעה גרעינית
הנעה גרעינית היא סוג מערכת ההנעה החזקה ביותר הקיימת, ויכולה לצמצם את הזמן שלוקח להגיע למהירות מילוט למספר שניות בלבד. סוג זה של מערכת הנעה עדיין אינו נמצא בשימוש נרחב, מכיוון שהיא יקרה וקשה לפיתוח.
סיכום
הגעה למהירות מילוט היא שלב חיוני ביציאה מכדור הארץ, והזמן שלוקח לעשות זאת תלוי בסוג מערכת ההנעה שבה נעשה שימוש. רקטות כימיות לוקחות בדרך כלל 8 עד 10 דקות להגיע למהירות מילוט, בעוד שמאיצי רקטות מוצקים והנעת יונים יכולים לצמצם את הזמן הזה לכמה דקות. הנעה גרעינית היא הסוג החזק ביותר של מערכת ההנעה, ויכולה לצמצם את הזמן למספר שניות בלבד. למידע נוסף על האופן שבו חלליות עוזבות את כדור הארץ, עיין בסרטון YouTube זה.
נקודות עיקריות:
- מהירות בריחה היא המהירות שבה עצם חייב לנוע כדי להימלט מכוח הכבידה של כוכב לכת או גוף אחר.
- לרקטות כימיות לוקח בדרך כלל 8 עד 10 דקות להגיע למהירות מילוט.
- מאיצי רקטות מוצקות והנעת יונים יכולים לצמצם את הזמן הזה למספר דקות.
- הנעה גרעינית היא הסוג החזק ביותר של מערכת ההנעה, ויכולה לצמצם את הזמן למספר שניות בלבד.
משה מיכאל הוא מומחה בעל שם בתחום המידות המרתק. מתוך תשוקה לחקור ולהבין את ממדי חפצים, אורגניזמים ותופעות, משה הקדיש את הקריירה שלו לפיתוח מסתורי הגודל.
עם למעלה מ-15 שנות ניסיון בתחום, משה מיכאל ביסס את עצמו כסמכות מובילה בחקר המידות. לאורך הקריירה שלו, משה תרם רבות לתחום באמצעות עבודותיו שפורסמו ומאמריו האקדמיים. המחקר שלו שופך אור על הקשרים המורכבים בין גודל, פונקציונליות, יעילות ועיצוב על פני מגוון רחב של דיסציפלינות.